Image
Despre noi

Bucuresti, RO
+40722740155
contact@animal-partners.org

Urmareste-ne in mediul online!

Animal partners&friendsDespreNoi

Suntem o echipă multidisciplinară, cu spirit de solidaritate față de semenii noștri, care are alături câini special pregătiți pentru a oferi suport de specialitate. Noi ne considerăm patrupedele prieteni de nădejde, dar şi partenerii noştri în activitățile pe care le desfășurăm iar calităţile lor, precum loialitatea, inteligenţa, obedienţa, spiritul protector, simţurile bine dezvoltate şi, bineînţeles, uimitoarea lor capacitate de comunicare, ne ajută să creştem şi să ne dezvoltăm.

  • Octavian Rujoiu este doctor în sociologie al Universităţii din Bucureşti, conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (Departamentul de Filosofie şi Ştiinţe Socioumane, Facultatea de Management) și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends. În decembrie 2016, a obţinut atestatul de abilitare în domeniul de studii universitare de doctorat în sociologie la Universitatea din București (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială), cu o temă despre perspectiva sociologică asupra interacțiunii om-animal. Este membru al Animals & Society Institute Ann Arbor, Michigan (din octombrie 2019) și al Human Animal Bond Association (HABA) (din iulie 2021).

    Timp de aproape doi ani s-a implicat, a inițiat și desfășurat mai multe activități privind interacțiunea om-animal, în cadrul Asociației Clubul Câinilor Utilitari. 

    Citeste mai mult...

  • Valentina Rujoiu este licenţiată în asistenţă socială, doctor în sociologie, profesor universitar habilitat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends. Predă cursuri centrate pe violenţa în relaţia de cuplu (abordare interculturală); tehnici de intervenţie în situaţiile de criză; metode şi tehnici de asistenţă socială la nivel individual; tehnici de intervenţie pentru familiile aflate în situaţie de risc; dezvoltare umană; planificare familială. Este redactor-şef adjunct al Revistei de Asistenţă Socială. Coautor de cărţi, autor şi coautor de studii şi articole de specialitate, publicate în reviste şi edituri de prestigiu. De asemenea, a publicat în Journal of Loss and Trauma. International Perspectives on Stress and Coping (Routledge, Taylor & Francis Publishers) și în European Journal of Social Work (Routledge, Taylor & Francis Publishers). 

    Citeste mai mult...

  • Sunt Codruta Furtuna, inginer, mama si binecuvantata bipeda a unei bichonite de 5 ani, Aria.

    Am avut, in 2016, un moment de cumpana al vietii mele. Un moment care trebuia sa aiba loc, pentru ca eu sa aflu ce comoara este Aria mea, cat de multa dragoste neconditionata si suport moral imi poate
    oferi o fiinta atat de mica. A fost acela momentul in care a incoltit samanta! Mi s-au deschis cai spre domeniul activitatilor asistate de animale. Am facut voluntariat, am aflat ce minuni pot face caini special antrenati, spre a oferi alinare si suport celor aflati in nevoie sau dragoste si companie oricaruia dintre noi. Am cunoscut oamenii alaturi de care, iata, am infiintat organizatia AP&F. Vrem, alaturi de voi, sa facem cunoscute toate beneficiile si frumusetea relatiei om-animal, prin Activitati Asistate de Animale, prin Terapie Asistata de Animale.

    Dorim sa facem educatie, sa invatam sa devenim mai buni, mai generosi, sa iubim patrupezii si daruirea lor neconditionata.

  • Ileana Mihăilă - Specialist Interventii Asistate de Animale, este licenţiata ȋn Drept la Universitatea Româno-Americana..
    Este o fire altruistă, dornică mereu să ajute și să se implice în activități și evenimente care promovează interacțiunea pozitivă dintre oameni și animale arătând beneficiile fizice, psihologice și sociale pe care acest tip de intervenție le oferă.
    Partener în toate activitățile pe care le-a desfășurat până ȋn mai 2019, a fost Toby The Retriever. In prezent, are un minunat golden retriever “ Zephy” şi un motănel iubăreţ” Izzy”.
    Pregătirea lor include cursuri de dresaj de bază și avansat, de terapie și activități asistate de animale, handling expozițional precum și examene de lucru (TSAC).

    Citeste mai mult...

  • Gheorghe Florentina - Studentă la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială Bucuresti, Florentina este spiriduşul magic, voluntar al echipei noastre.
    Fire caldă şi sociabilă, îi place mult să se implice în cȋt mai multe activitaţi pentru a acumula informaţii şi experienţa.
    Iubeste copii si animalele, în copilarie a avut diserse animale, iar de curînd a adoptat un motanel Lucky iar magia interactiunii cu el o face sa priveasca fiecare zi cu bucurie.
    Este implicată în toate acţiunile noastre de activităţi asistate de animale şi educaţie asistată de animale cu zambetul pe buze.

  • Samoilă Cristian - Cristian este voluntar al asociaţiei noastre încă de la inceput. Iubeşte natura, copii şi animalele. Are acasa o caţelusă metis talie mica Terra şi doua pisici Zeus si Sissi.
    Nimic nu este mai prețios și mai frumos decât să îți dăruiești o parte din timpul tău și să te implici în viața și nevoile oamenilor care au nevoie de un semn de mangaiere!
    Este implicat în acţiunile de activităţi asistate de animale, unde ne insoteste mereu si ne ajuta logistic.

    Responsabilitatea, respectul, încrederea și atașamentul, trebuie să fie elementele definitorii ale relației cu un animal (de companie). Astfel, legătura care se crează între oameni și animale devine dinamică, reciproc avantajoasă, influenţînd pozitiv sănătatea și bunăstarea ambelor părţi. Prin urmare, suntem de părere că intervențiile asistate de animale trebuie sa privească îndeaproape conceptul de „o singură sănătate și o singură bunăstare” ( Carta Albă a IAHAIO 2014, actualizată pentru 2018 ).

    Toby
    Toby
    ZEPHY
    ZEPHY

      În timp ce mulți dintre noi înțeleg intuitiv beneficiile interacțiunilor pozitive cu animalele din viața noastră, tot mai multe studii şi cercetări subliniază importanţa legăturii om-animal și a interacțiunii om-animal în ceea ce privește sănătatea emoțională, fizică şi psihică a individului dar și a vieții sociale în ansamblu. Confortul, bucuria, acceptarea necondiționată, companionship-ul, suportul, plăcerea de a desfășura zilnic diferite activități, îndeplinirea unor roluri speciale (vezi, activitățile desfășurate de câinii utilitari) sunt doar câteva dintre caracteristicile acestor tipuri de interacțiuni.