Despre noi
Bucuresti, RO
+40722740155
contact@animal-partners.org
Dragi prieteni,
Suntem bucuroși să vă anunțăm apariția lucrării Psihosociologia vieții cotidiene. Despre interacțiunea om-animal (ediția a II-a, revizuită și adăugită). Este un demers prin care specialiștii implicați oferă argumente cuantificabile despre rolul pe care îl au animalele în evoluția și dezvoltarea noastră emoțională, socială, cognitivă și spirituală.
Trăim într-o rețea socială în care suntem interconectați. Avem nevoie unii de ceilalți iar prezența animalelor și energia transmisă de ele ne susțin în demersul de a deveni cea mai bună variantă a noastră și cea mai frumoasă alternativă de a ne redescoperi potențialul de care dispunem.
Cuprins :
Notă asupra ediției / 10
Lista autorilor / 11
1. Introducere. Oameni şi animale în spaţiul social. Oameni și animale – emoții și expresii / 15 – Octavian Rujoiu
2. Interacţiunea om-animal și legătura om-animal. Interacțiunea om-animal în România / 40 -Octavian Rujoiu
3. Psihologii şi relaţia om-animal / 82 – Aurora Liiceanu
4. Interacţiunea om-animal în contextul marilor religii ale lumii / 89 -Valentina Rujoiu
5. Animale, simbolism, consumerism şi publicitate / 115 – Octavian Rujoiu, Valentina Rujoiu
6. Haechi – animalul mitic, gardian al orașului Seul / 138 – Cătălina Stanciu
7. Om şi animal. Sau pentru cine bate clopotul din Atri / 152 – Oana Negruț
8. Responsabilitatea faţă de animale şi intervențiile asistate de animale / 185 – Octavian Rujoiu
9. Câini pentru Oameni – De la maidanezi la câini de terapie / 212 – Victor Chitic
10. Terapia asistată de animale. Implicaţii pentru practica asistenţei sociale / 231 – Daniela Gaba
11. Activităţile asistate de cai şi terapia asistată de cai în România. Aspecte practice / 268 – Ana Cristina Chirilov
12. Interacțiunea om-animal în câmpul muncii / 299 – Daniela Gaba
13. Implicaţii psihoemoţionale privind relaţia dintre proprietar şi animalul său de companie. Câinele, „cel mai bun prieten” / 322 – Octavian Rujoiu
Despre coordonatorul volumului:
Octavian Rujoiu este doctor în sociologie al Universităţii din Bucureşti, conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (Departamentul de Filosofie şi Ştiinţe Socioumane, Facultatea de Management) și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends. În decembrie 2016, a obţinut atestatul de abilitare în domeniul de studii universitare de doctorat în sociologie la Universitatea din București cu o temă despre perspectiva sociologică asupra interacțiunii om-animal. Din octombrie 2019, este scholar member la Animals & Society Institute, Ann Arbor, Michigan. Timp de aproape doi ani s-a implicat, a inițiat și desfășurat mai multe activități privind interacțiunea om-animal, în cadrul Asociației Clubul Câinilor Utilitari. În calitate de autor și coautor, a publicat mai multe cărți, studii şi articole la edituri și în reviste de prestigiu, multe dintre acestea având ca subiect interacțiunea om-animal din perspectivă sociologică și psihosociologică, emoțiile sociale, violența interpersonală și emoțiile umane. Trei dintre articolele sale (semnate, în calitate de coautor, împreună cu Valentina Rujoiu), despre pierderea (decesul) animalului de companie și despre handler-military working dog relationship, au fost publicate în Journal of Loss and Trauma: International Perspectives on Stress and Coping (Routledge, Taylor & Francis Publishers), una dintre cele mai importante reviste de specialitate la nivel internațional din domeniul psihosociologiei.
Detalii despre lucrare găsiți la următoarele link-uri:
https://editura.ase.ro/custom_images/produse/2020_rujoiu_psihosociologia_ed2_cuprins_contents.pdf