• București, RO
  • +40721359664

Despre noi

Suntem o echipă multidisciplinară, cu spirit de solidaritate față de semenii noștri, care are alături câini special pregătiți pentru a oferi suport de specialitate. Noi ne considerăm patrupedele prieteni de nădejde, dar şi partenerii noştri în activitățile pe care le desfășurăm iar calităţile lor, precum loialitatea, inteligenţa, obedienţa, spiritul protector, simţurile bine dezvoltate şi, bineînţeles, uimitoarea lor capacitate de comunicare, ne ajută să creştem şi să ne dezvoltăm.

Octavian Rujoiu este doctor în sociologie al Universităţii din Bucureşti, conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (Departamentul de Filosofie şi Ştiinţe Socioumane, Facultatea de Management) și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends. În decembrie 2016, a obţinut atestatul de abilitare în domeniul de studii universitare de doctorat sociologie la Universitatea din București, cu o temă despre perspectiva sociologică asupra interacțiunii om-animal. Timp de aproape doi ani de zile s-a implicat, inițiat și desfășurat mai multe activități privind interacțiunea om-animal în cadrul Asociației Clubul Câinilor Utilitari. În calitate de autor și coautor, a publicat mai multe cărți, studii şi articole la edituri și în reviste de prestigiu, multe dintre acestea având ca subiect interacțiunea om-animal din perspectivă sociologică și psihosociologică, emoțiile sociale, violența interpersonală și emoțiile umane. Trei dintre articolele sale (semnate în calitate de coautor împreună cu Valentina Rujoiu), despre pierderea (decesul) animalului de companie și despre handler-military working dog relationship, au fost publicate în Journal of Loss and Trauma: International Perspectives on Stress and Coping (Routledge, Taylor & Francis Publishers), una dintre cele mai importante reviste de specialitate la nivel internațional din domeniul psihosociologiei


Valentina Rujoiu este doctor în sociologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends. Predă cursuri centrate pe problemática violenţei în releţia de cuplu din perspectivă interculturală; tehnici de intervenţie în situaţiile de criză; metode şi tehnici de intervenţie în asistenţa socială la nivel individual; tehnici de intervenţie pentru familiile aflate în situaţie de risc; planificare familială. Este redactor şef adjunct al Revistei de Asistenţă Socială. În decembrie 2016, a obţinut atestatul de abilitare în domeniul de studii universitare de doctorat sociologie. În ultimii doi ani, a activat, inițiat și desfășurat mai multe activități privind interacțiunea om-animal în cadrul Asociației Clubul Câinilor Utilitari. Este autor și coautor de cărţi, studii şi articole de specialitate publicate în reviste şi edituri de prestigiu având ca subiect violența interpersonală, violența domestică, emoțiile sociale și interacțiunea om-animal. De asemenea, a publicat în Journal of Loss and Trauma: International Perspectives on Stress and Coping (Routledge, Taylor & Francis Publishers)


Sunt Codruta Furtuna, inginer, mama si binecuvantata bipeda a unei bichonite de 5 ani, Aria.

Am avut, in 2016, un moment de cumpana al vietii mele. Un moment care trebuia sa aiba loc, pentru ca eu sa aflu ce comoara este Aria mea, cat de multa dragoste neconditionata si suport moral imi poate
oferi o fiinta atat de mica. A fost acela momentul in care a incoltit samanta! Mi s-au deschis cai spre domeniul activitatilor asistate de animale. Am facut voluntariat, am aflat ce minuni pot face caini special antrenati, spre a oferi alinare si suport celor aflati in nevoie sau dragoste si companie oricaruia dintre noi. Am cunoscut oamenii alaturi de care, iata, am infiintat organizatia AP&F. Vrem, alaturi de voi, sa facem cunoscute toate beneficiile si frumusetea relatiei om-animal, prin Activitati Asistate de Animale, prin Terapie Asistata de Animale.

Dorim sa facem educatie, sa invatam sa devenim mai buni, mai generosi, sa iubim patrupezii si daruirea lor neconditionata.


Sunt Ileana Mihăilă, licențiată în drept la Universitatea Româno-Americană. De asemenea, am terminat studii post-universitare în managementul resurselor umane și relații publice. 

Sunt o fire altruistă, dornică mereu să ajut și să mă implic în activități și evenimente care promovează interacțiunea pozitivă dintre oameni și animale arătând beneficiile fizice, psihologice și sociale pe care acest tip de intervenție le oferă.

În urmă cu cinci ani, l-am adoptat pe Toby și, de atunci, suntem parteneri în toate activitățile pe care le desfășurăm. Pregătirea noastră include cursuri de dresaj de bază și avansat, de terapie și activități asistate de animale, handling expozițional precum și examene de lucru (TSAC). 

Ca voluntari, am participat la mai multe acțiuni care au implicat terapia asistată de animale și activitățile asistate de animale, în ședințe individuale sau de grup, având ca beneficiari persoane cu dizabilități fizice, tulburări de spectru autist, sindrom Down, sindrom Aspenger, tulburari de stres post-traumatic, depresie, deficiențe de relaționare, comunicare, etc.

Suntem voluntari, inregistrați ca echipă internațională de terapie în organizația Pet Partners (fosta Delta Society), absolvind următoarele cursuri: Therapy Animal Handler Training for International Teams (2018), Visiting Clients with Alzheimer’s or Dementia (2019) și Working with Veterans (2019).


Sunt Laura Mihalache, o fire mai introvertită şi pasionată de handmade, dar am ales ca după orele de la birou, să ofer alături de partenera mea Tess bucurie pe chipurile oamenilor cu care ne intâlnim.

Incerc să aduc un plus de culoare şi veselie în echipa noastră şi prin acțiunile de voluntariat alături de patrupezii noştri unde am aflat ce minuni pot face câinii special antrenați, să fie un cumul de experiențe plăcute.


Adrian Mihalache


Responsabilitatea, respectul, încrederea și atașamentul, trebuie să fie elementele definitorii ale relației cu un animal (de companie). Astfel, legătura care se crează între oameni și animale devine dinamică, reciproc avantajoasă, influenţînd pozitiv sănătatea și bunăstarea ambelor părţi. Prin urmare, suntem de părere că intervențiile asistate de animale trebuie sa privească îndeaproape conceptul de „o singură sănătate și o singură bunăstare” ( Carta Albă a IAHAIO 2014, actualizată pentru 2018 ).


Ayla

Tess

Toby


În timp ce mulți dintre noi înțeleg intuitiv beneficiile interacțiunilor pozitive cu animalele din viața noastră, tot mai multe studii şi cercetări subliniază importanţa legăturii om-animal și a interacțiunii om-animal în ceea ce privește sănătatea emoțională, fizică şi psihică a individului dar și a vieții sociale în ansamblu. Confortul, bucuria, acceptarea necondiționată, companionship-ul, suportul, plăcerea de a desfășura zilnic diferite activități, îndeplinirea unor roluri speciale (vezi, activitățile desfășurate de câinii utilitari) sunt doar câteva dintre caracteristicile acestor tipuri de interacțiuni.